Okul Müdürümüzden

Okul Müdürümüzden Değerli Anne babalar,

Harvard Eğitim Enstitüsü Akıl, Beyin ve Eğitim Programının yöneticisi  Todd Rose “Ortalamının Sonu” adlı kitabında şöyle der:
“Hiç kimse ortalama değildir. Ne siz, ne çocuklarınız, ne çalışma arkadaşlarınız, ne öğrencileriniz, ne de eşiniz.”
Ta antik çağdan ve Platon’dan bu yana “çocuklar farklı yeteneklere sahiptir ve bu nedenle, farklılıklarının dikkate alınarak eğitilmeleri gerekir”.

Biz de “her çocuk biriciktir ve özeldir, her çocuk koşulsuz sevgiyi hak eder” diyoruz.

Eğitimli yetişkinlerin  pedagojik yaklaşımları eşliğinde, koşulsuz sevgi ve güven ortamında , zengin çevre koşulları içinde var olma şansı bulan her çocuk için 3-6 yaş gelişimin altın yıllarıdır.

Fenerbahçe Koleji; 3-6 yaş çocukları için, anaokuluna özel inşa edilmiş tek katlı yerleşkesinde  , yanı başındaki yüzme havuzu ve çimle döşenmiş 6.000 metrekare yemyeşil çayırıyla bir cennet bahçesidir.
Fenerbahçe Koleji Anaokulu çocukları bu bahçeden; değer görmeyi ve değer vermeyi, sosyal bir grup içinde var olurken farklılıklarını da korumayı, fiziksel ,bilişsel ve duygusal zenginlikleri, bir grubun, bir ülkenin , büyük insanlığın değerli ve önemli bir bireyi olma hissini ; yaşadıkları çevreyi, yaşadıkları ülkeyi sevmeyi ve  Atatürk sevgisini yanlarına alarak ayrılırlar.

Buradan ayrıldıklarında artık daha çok kendi ayakları üzerinde durabilecekleri, daha az yardıma korunmaya, kollanmaya ihtiyaç duyacakları günlere hazırdırlar.

Ve onları değerini bilen ellerden;  gelişimlerinin yeni dönemini şekillendirecek yeni usta ellerin yanına; aynı çatının büyük bahçesine devralırız güvenle.

Fenerbahçe Koleji’nde eğitim ; usta ellerden usta ellere bir devir teslim törenidir.

Güveniniz ve işbirliğiniz için teşekkürlerimizle…

Nilgün Binışık
Anaokulu Müdürü