Okul Müdürümüzden

Değerli Fenerbahçe Koleji Ailesi,

2022-2023 eğitim öğretim yılı başlarken çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm okul personelimizle birlikte hepimiz tatlı bir telaş,  heyecan ve mutluluk içindeyiz.
Okullar çocuklarımızın hayatlarında çok uzun ve önemli yılları kapsamaktadır. Bu nedenle ilk amacımız çocuklarımızın okulda mutlu olmaları, okul, öğretmen, ders gibi kavramlarla barışık olmaları, öğrenmeyi sevmeleridir.

Okulumuzun fiziksel yapısının bir çocuğun gelişimi için tüm olanaklara sahip olmasının yanı sıra, uygulanacak eğitim ve öğretim programlarımız da çocuklarımız için büyük bir dikkat ve titizlikle hazırlanmıştır.
Okulların var oluş amacı çocukların sadece akademik bilgilerle donatılması değildir. Bilgiye ulaşma yollarını öğrenmeleri de önemlidir.  Aynı zamanda okullarda sosyal ve duygusal beceriler, arkadaşlık ilişkileri, problem çözme, zorluklarla baş etme, dirençli olma, yaratıcılık, sorumluluk gibi konularda da beceriler kazanırlar. Kendilerini tanımaları, yetenek ilgi ve becerilerini geliştirme fırsatları okullarda sunulur.

Fenerbahçe Koleji olarak çocuklarımıza tüm bu olanakları sağlayarak, yetişkinlik yıllarında da mutlu olmaları ve hayat başarısına ulaşabilmeleri, gerekli tüm bilgi ve becerileri kazanmaları,  çağdaş, evrensel değerlere sahip iyi insan olmaları ortak hedefimizdir.
Atatürk ilkeleri ışığında çıkmış olduğumuz eğitim-öğretim yolculuğumuzda sizlerle birlikte yol almanın mutluluğunu yaşıyor, sağlıklı, verimli ve keyifli bir yıl geçirmenizi diliyorum.

Sibel YALMAN
Anaokulu-İlkokul Müdürü