Öğrenci Kulüpleri


MUN ( Model United Nations) KULÜBÜ
Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarınının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin sözcülüklerini üstlenerek, Büyükelçi, Dış İşleri Bakanı, delege rollerini oynarlar. Klüp öğretmenlerinin (MUN danışmanları) eşliğinde katılımcılar, münazaralara hazırlanarak ve ülkeler hakkında araştırmalar yaparak, uluslararası sorunlara çözümler bulmak zorundadırlar.

Ruhig bleiben und Deutsch sprechen. (Sakin kalmak ve Almanca konuşmak)  
Kulübümüzde öğrenciler kendi ilgi alanlarında ve kulüp arkadaşları ile birlikte belirledikleri konular doğrultusunda o haftanın güncel konularını biriktirip gördüğü-duyduğu-izlediği-gezdiği-beğendiği her şeyi video kayıtlarıyla, fotoğraflarla veya slayt eşliğinde birbirleriyle sözlü olarak paylaşmaları sağlanmaktadır.  Kulübümüzde Öğrencilerimizin, onların gerçek kimliklerini, yeteneklerini özgürce açığa çıkarmalarını ve hayal güçlerini güçlendirmelerini, ikinci yabancı dil Almancayı sevmelerini ve her alanda kullanmalarını sağlamayı hedefler.


HEYKEL VE PLASTİK SANATLAR KULÜBÜ
Heykel ve plastik sanatlar kulübünde öğrenciler,  seramik sanatının aşamalarını uygulamalı olarak deneyimleyip hayallerin, soyuttan somuta taşır. Sene sonunda heykel sergisiyle sanatsal ürünlerini paylaşırlar.


ZUMBA(MODERN DANSLAR) KULÜBÜ
Anadolu Lisesi Zumba kulübünde yapılan dans, fitness birleşimi son derece temposu yüksek bir danstır. Çeşitli müzik ve dans türleri ie (merengue, salsa, cumbia, reggaeton, belly dance gibi…) dans ederken aynı zamanda eğlenirler.

HİNT DANSLARI KULÜBÜ
Hint müziğinin ritmi ile yüz, mimik, el, kol ve ayak hareketleriyle ruhun ve bedenin bütünleşme şeklidir. Sağ ve sol beynimizi aynı anda çalıştıran tek dans türüne sahiptir. Mudralarla ( el işaretleri ) şekillenen bu dans aynı zamanda vücut sağlığı, disiplini ve sabrı öğretir.
Köklü ve renkli bir medeniyet olan Hindistan kültürünü yakından tanıyan öğrencilerimiz derinliği olan Hint dansları kulübünde eğlenceli ve son derece gösterişli performanslar sergilerler.

TİYATRO KULÜBÜ
Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü, öğrencilerin kendilerini hayata hazırlanırken tiyatronun değerlerini ve öğelerini kullanarak çeşitli deneyimler yaşamaların hedeflemektedir. Türk ve dünya tiyatrosunun temel örneklerini inceleyen öğrenciler okuma ve yorumlama çalışmaları yaparlar. Tiyatro kulübünde öğrenciler profesyonel çalışma disiplini edinirler; bedenlerini ve seslerini doğru kullanma becerisi kazanırlar; empati yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirirler; grup bilincini, paylaşmayı, ortak ürün çıkarmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirler.

KOMEDİ KULÜBÜ
Anadolu Lisesi öğrencilerini kapsayan Komedi kulübü topluluğu çalışmalarını ders dışı zamanlarda ve hafta sonu sürdürmektedir. Komedi kulübü tiyatroya ilgi duyan ve yaşamında tiyatro unsurunu ön plana çıkartmayı isteyen öğrencilerimizi bir araya getirmektedir.
Komedi Kulübümüzün Amaçları:
Tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmek,
Planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak,
Tiyatro sanatçıları hakkında genel kültür oluşturmak,
Kendisiyle barışık, sağlıklı ve pozitif yaşam süren bireyler yetiştirmek.

PİYANO KULÜBÜ
Piyano kulübümüzü seçen anadolu lisesi öğrencilerimiz kendi seviyelerine uygun sene boyunca yapacakları teknik ve eser yorumlama çalışmalarına yönelik bir planlama ile öğretmenimizle birebir çalışmalarına başlarlar. Tüm yıl boyunca her tarzda eserler yorumlayacakları bu kulüp derslerinde doğru teknik ve etüt çalışmaları yapan öğrencimiz müzik tarihinin önemli eserlerini çalmaya kadar uzanan keyifli bir süreci enstrumanı ile birlikte yaşamış olur.

OKUL ORKESTRASI
Fenerbahce Koleji Okul Orkestrası kulübü olarak sene başından başlayan ve birçok sahne performansına ve dev konserlere imza atan bir sürece imza atmaktayız. Her enstrumanın birarada müzik yapabildiği ve sahne çalışmalarımızın çok yoğun olarak gerçekleştiği bu keyifli orkestra ile beraber müzik yapmanın hem önemi hem de keyfini öğrencmiz yaşamış olur. Sene boyunca birçok kez sahnede müzik tarihinin en önemli eserlerini çalma/söyleme şansına erişirler. Vokal çalışmalarının detaylı ve birebir,enstruman çalışmalarınında hem belirli gruplarla hemde birebir yapıldığı bu kulüp dersinde Jazz,Rock,R&B,Pop ve Funk gibi hem kaliteli hem güncel olan tarzlarda şarkılar sahnelenir.

BASKETBOL KULÜBÜ
Öğrencilerimizin takım/grup hedefleri doğrultusunda arkadaşları ile iş birliği yapması, aldığı sorumlulukları yerine getirebilmesi, basketbol ile ilgili hareket becerilerini sergileyebilmesi (pozisyon bilgisi, top hâkimiyeti gibi) basketbol branşı ile ilgili temel stratejileri ve taktikleri açıklayabilmesi gibi branşla ilgili bilgileri kazanması amaçlanır.

FUTBOL KULÜBÜ
Öğrencilerimize futbolun temel teknikleriyle birlikte taktik bilgisini, temel ve birleşik hareket becerileri öğretilmektir. Ayrıca öğrencilere futbol kulübünde sorumluluk alma ve sosyal ilişkilerini geliştirme fırsatı tanınır.


VOLEYBOL KULÜBÜ
Öğrencilerimizin takım/grup hedefleri doğrultusunda arkadaşları ile iş birliği yapması, aldığı sorumlulukları yerine getirebilmesi, voleybol ile ilgili hareket becerilerini sergileyebilmesi (servis atmak, smaç vurmak, manşet almak gibi) voleybol branşı ile ilgili temel stratejileri ve taktikleri açıklayabilmesi gibi branşla ilgili bilgileri kazanması amaçlanır.

MASA TENİSİ KULÜBÜ
Masa tenisi derslerinde çocuklarımıza branş malzeme ve alanlarını, branşa ait oyun kurallarını, raket tutuş, vücut duruş pozisyonu ve vuruşları öğretmenin yanı sıra spor etiği, spor ahlakı ve spor sevgisini aşılıyoruz. Okulumuzdaki uygun alan ve malzemeler ile yaş grubuna uygun eğlenerek öğrenme anlayışı ile eğitim veriyoruz. Öğrencilere müsabaka ve yarışma ruhu, rekabet, rakibe saygı gibi konuları öğretmeyi, kazanma ve kaybetme duygularını olumlu bir şekilde yaşayabilmelerini öğrenmelerini hedefliyoruz.

KODLAMA (Scratch for Arduino) KULÜBÜ
Yeni çağın temel becerisi “bilişimle üretim” alanında kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde “emek ve hizmet” kavramları bugünden çok daha farklı olacaktır. Bu yüzden mümkün olduğunca erken dönemde makinelere emir verebilir, hayallerini gerçekleştirebilir hale gelmemiz gerekmektedir. Tüm bunları yapabilmek için öğrencilerimizin temel dil kodlama ile başlayıp, Scratch, Python, Tinkercad programlarını öğrenip, Arduino ile projeler geliştirmesini sağlamaktayız.

TEMA KULÜBÜ
Lise TEMA, gençlerimizin ekolojik okuryazarlık becerilerini desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir yıl süreli bir çevre eğitim programıdır. Program ''Sürdürülebilir Yaşam'' konu başlığında gençlerimizin doğanın yaşamı nasıl sürdürdüğüne ve günlük yaşantılarının doğaya olan etkilerinin farkına varmalarına yardımcı olacak etkilerinden oluşmuştur.
Okullarda kulüp çalışması şeklinde uygulanması beklenen Lise TEMA programı için öğretmenlerimizden kulüp üyeleriyle birlikte yıl boyunca Lise TEMA Uygulama Adımlarında paylaşılan faaliyetleri gerçekleştirmesi beklenir.

MÜNAZARA KULÜBÜ
Münazara, karşıt iki görüşün öğrencilerden oluşan iki ekip arasında bir hakem kurulu önünde tartışılmasıdır.
Münazaranın öncelikli amacının, katılımcılara güncel konuları çok boyutlu, zengin bir çerçevede değerlendirebilme yeteneğini kazandırıp tartışma kültürünü arttırmaktır. Bunun yanı sıra münazaracıların seri düşünüp, fikirlerini etkileyici şekilde topluluk önünde ifade etme yeteneklerini geliştirmeleri de hedeflenir.
Münazaranın insana kazandırabileceği en önemli erdemlerden biri insana saygı ve hoşgörüdür. Münazarada, kişisel olarak desteklemediğiniz görüşleri savunmak ya da savunulmalarını dinlemek ve onlara cevap vermek, düşüncelere tepkisel değil rasyonel yaklaşma kişisel becerisin yapılanmasına katkı sağlar.  Bu ise gençlerimiz için hem özel yaşamda arkadaş ilişkisinde hem de profesyonel hayatta bir mülakat ya da toplantıda faydalı olacaktır.
Kulüp kapsamındaki eğitim ve çalışmalarımızda da hoşgörülü bir ortam sağlamaya ve bunu korumaya her şeyden çok önem verilir.   Münazaranın, yorucu bir işten ziyade öğrencilerin keyif aldığı ve sıkılmadığı bir etkinlik olması amaçlanır.