Okul Müdürümüzden

Okul Müdürümüzden Sevgili Öğrenciler Değerli Veliler,

“3 Mayıs 2019 Cuma günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübünü ziyaret edişinin 101 ve sarı-lacivertli kulübün kuruluşunun 112. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen törene, kulüp başkanı Ali Koç, yüksek divan kurulu başkanı Vefa Küçük, genel sekreter Sevil Zeynep Becan, yöneticiler Mustafa Kemal Danabaş, Ömer Okan, Selahattin Baki, Acar Sertaç Komşuoğlu, Turhan Şahin, İlker Dinçay, kulüp üyeleri, altyapı sporcuları ve Fenerbahçe Koleji öğrencileri katıldı.

Törende konuşan başkan Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün tarihinde büyük fedakarlıkların olduğunu belirterek, "Söz konusu vatansa, Fenerbahçe Spor Kulübünün tarihi büyük fedakarlıklar ve bağlılık örnekleriyle dolu. Bunu kimse tartışamaz. Fenerbahçe, bir kulüpten çok daha ötesi ve fazlası. Bu vatan için spor faaliyetlerini yürüten bir kulüpten çok daha fazlasını yaptığı, tarihin altın sayfalarına yazılı durumda. Bizler, Türkiye'nin en özel ve en güzel kulübünün fertleri, temsilcileriyiz. Kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Fenerbahçe, kültürü, ilkeleri, değerleri, temsil ettikleri ve duruşuyla çok farklı bir kulüp." diye konuştu.”

Yukarıda alıntıladığım haber her şeyi özetliyor aslında.
Bizler, Fenerbahçe Camiası’nın bağrındaki çocuklar, gençler, yetişkinler olarak ülke tarihi ile bütünleşmiş  bu kültür, ilke ve değerler ile buluşuyor ve  onları 21. yüzyıl ruhuyla yaşar kılıp devam ettirmenin sorumluluğunu almış olarak hayata devam ediyoruz.

Bir yanımız insanı değerli , yaşamı onurlu , yaşantıyı kıvançlı kılan köklü değerlerde ; diğer yanımız uluslararası toplumun yarınlarını şekillendirecek değişim ve gelişimlerde.

Fenerbahçe Koleji bir yandan “ortalamanın sonu”nun geldiğini bilerek, endüstri 4.0’ın hızla toplum 5.0’la bütünleşmekte olduğunun farkında olarak ; gelecek 20 yılda bugünkü iş kollarının %47’sinin tehdit altında olduğunu doğru okuyarak yönünü  çoktan  “öğrenmek için öğrenmek” ten  “merakını gidermek üzere öğrenmek”e çevirdi.
FBK genci 2040'lara doğru gelecek "tekillik çağı"nı ülke ve insanlık sevgisi, dürüstlük ve ilkelilik , hesap verebilirlik ve sorumluluk değerlerini yanına almış, tam donanımlı bireyler olarak karşılayacak.

Eğitim yolculuğumuzu akademik kadromuza güvenle , sizlerle işbirliğimize inançla ve gelecek için güçlü umutlarla sürdürmekten onur duyuyoruz.

Saygı ve sevgilerimle
Nilgün Binışık