6.sınıf öğrencilerimiz Kuko Sanat Atölyesi'nde.

05-12-2018

6.sınıf öğrencilerimiz Kuko Sanat Atölyesi'nde

6. sınıflarımız, Türkçe öğretmenimiz Ayşen ERDÖL, rehber öğretmenimiz Halime PELEKOĞLU GÜVEN rehberliğinde KUKO Sanat Atölyesinde bir etkinlik gerçekleştirdi.  Süreç okuma kitabı olan "Kırık Çömlek Parçası"ndan yola çıkarak geleneksel el sanatlarının tarihi gelişimi, seramik yapımının aşamaları, kullanılan malzemeler ve süsleme olarak kullanıldığı yerler hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrendiler.  İfade etme yeteneğini üç boyutlu çalışmalara dönüştürmek, soyut kavramları somutlaştırırken estetik algıyı geliştirmek için çalışma yaptılar. Bu amaçlar doğrultusunda kitap okuma, kitapla yakın bağ kurma hedeflerimizi gerçekleştirirken çok keyifli ve bol kazanımlı bir gezi gerçekleştirdiler.