Dünya Uzay Haftasında okulumuzda etkinliklerle öğrencilerimize farkındalık kazandırıldı..

10-10-2019

4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası dolayısı ile uzay ve astronomi hakkında etkinliklerle öğrencilerimizde farkındalık kazandırıldı.

5.sınıf öğrencilerimize astronotların uzaya yolculuklarını roketlerle nasıl gerçekleştiğini roket uçurma etkinliği ile, Ay'a çarpan meteorların oluşturduğu çukurlara krater denildiğini krater oluşturma deneyi ile, Ay'ın evrelerini ay tuzluk oyunu etkinliği ile anlatım yapıldı. 6.sınıf öğrencilerimizle güneş ve ay tutulması deneyleri uygulanırken 7.sınıf öğrencilerimiz uzay gözlemini gerçekleştirmek için teleskopun tarihsel gelişimini öğrendikten sonra kendi teleskoplarını yaparak gökyüzü incelemesini gerçekleştirdiler.