Eko-Tim öğrencilerimizle geri dönüşüm-sıfır atık hakkında etkinlik gerçekleştirdik..

05-11-2019

Eko-Okullar Projesi kapsamında ekim ayında Eko-Tim öğrencilerimizle okulumuzun da çalışma konusu olan geri dönüşüm-sıfır atık hakkında etkinlik gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz, Antroposen çağının küresel ısınmayla birlikte en gözle görünür sonuçlarından biri olan, Pasifik Okyanusu’nun ortasındaki devasa atık yığınIı popüler bilimdeki adıyla “Yedinci Kıta” hakkında bilgi alıp 16.İstanbul Bienali 7. kıta temsilcisi gibi poşet giyerek plastik atıkların uzun yıllar boyunca kaybolmadığına dikkat çektiler.

Öğrencilerimiz 16.İstanbul Bienali sayesinde ekolojik sorunlar karşısında sanatın güncel durumunu pek çok sanatçı, düşünür, antropolog ve çevrecinin gözünden bakmalarını öğrenirken farklı bir bakış açısı kazanmalarına da fırsat verildi.