FBK Yabancı Diller Kitap Fuarı 20-22 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşti..

24-11-2018

FBK Yabancı Diller Kitap Fuarı 20-22 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşti.

Okulumuzda bu yıl yabancı yayınevlerinin katılımı ile ilk kez gerçekleştirilen ve üç gün boyunca devam eden fuarda ELT camiasından ünlü isimler 4.sınıftan 11.sınıfa kadarki öğrencilerimize İngilizce seminerler verdi ve atölye çalışmaları yaparak yabancı dilde kitap okumanın önemini vurguladı. Konuklardan Pearson Publishing Öğrenim Danışmanı Steve O'Farrell da "okuma" üzerine bir sunum gerçekleştirdi ve sunumun ardından yaptığı açıklamada "Burada olmak çok güzel bir duygu. Benim yaptığım sunum okuma üzerine odaklıydı. Öğrencilerin nasıl daha keyifli okumaları gerektiğini, hangi metotları kullanmaları gerektiğini ve kendilerini nasıl geliştirebilecekleri üzerine bir seminer verdim. Açıkçası kitap fuarının Türkçe ya da İngilizce yapılması önemli değil. Ancak İngilizce yapıldığında öğrencilerin vizyonu genişliyor. Böylesine önemli seminerlere ev sahipliği yapmak da öğrenciler için artıdır." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimiz fuar boyunca pek çok yabancı yayınevinin kitaplarını inceleme ve beğendikleri kitapları alma fırsatı elde ettiler.