Ortaokul resim tasarım kulübü öğrencilerimiz “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisini ziyaret etti..

12-02-2019

Ortaokul resim tasarım kulübü öğrencilerimiz Görsel Sanatlar Öğretmeni Zahide Akbulut’un rehberliğinde “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisini ziyaret etti.
Sergi 20. yüzyılın başında, Rusya ve dünya tarihinin dönüm noktalarıyla ivme kazanan ve şekillenen Rus Avangardı’nın sanat tarihindeki zengin yerini kapsamlı bir seçkiyle yansıtıyor. Sabancı Üniversitesi SSM’de gerçekleştirilen sergide gelişim çizgisiyle ve batı sanatının avangard akımlarıyla kurduğu farklı ilişkiyle özgün bir konuma sahip olan Rus Avangardı, dönemini yansıtan 500’ün üzerinde eserle temsil ediliyor.