Prof.Dr.Gazi Yaşargil 1.Fen Bilimleri Proje Yarışması basın bülteni.

12-05-2017

Prof.Dr.Gazi Yaşargil 1.Fen Bilimleri Proje Yarışması basın bülteni

Fenerbahçe Koleji tarafından bu yıl birincisi düzenlenecek olan Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ulusal Fen Bilimleri Proje Yarışması, Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in de katılımıyla 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü Fenerbahçe Koleji Kampüsünde gerçekleşiyor.

"Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir, fendir.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünden yola çıkarak öğrencilerin bilim için yaptıkları çalışmalarını daha da ileriye taşımalarına destek olmayı amaçlayarak düzenlenen fen bilimleri yarışmasında öğrenciler ortaokul düzeyinde fen bilgisi; lise düzeyinde ise fizik, kimya ve biyoloji branşlarında projeleri sergileyeceklerdir. İlgili branşlarda 120 projenin başvuru yaptığı yarışmada ön elemeyi geçen 40 proje 13 Mayıs Cumartesi günü projelerini sergileyecek ve her branşta ilk üçe giren projeler ödüllendirilecektir.

İsim hakkını Prof. Dr. Gazi Yaşargil’den alan Ulusal Fen Bilimleri Proje Yarışmasının her sene Mayıs ayında düzenlenmesi planlanmaktadır.

Tarihi boyunca Türk gençlerine sporun her branşında hizmet veren Fenerbahçe Spor Kulübü, spora yaptığı hizmetlerle Türk sporundaki düzeyi Avrupa Birliği Standartlarına taşıdığı gibi; Fenerbahçe Koleji olarak da kurulduğu günden buyana bütüncül eğitim anlayışı ile Anaokulundan-Anadolu Lisesi’ne kadar eğitimde yüksek kaliteyi hedeflemektedir.

Yarışmanın program akışı için tıklayınız.