Türkiye Özel Okullar Derneği 21.Rehberlik Sempozyumu “Çocukluktan Yetişkinliğe Krizlerimiz” teması ile 2 Mart 2019 Cumartesi günü Fenerbahçe Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti..

02-03-2019

İstanbul İl Mili Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ertuğul Bilican, TÖZOK Başkanı Sayın Nurullah Dal  , FBK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Turhan Şahin ve Genel Müdürü Sayın Adnan Ersan’ın katılımıyla gerçekleşen sempozyumda Türkiye’nin dört bir yanından gelen dinleyiciler ağırlandı.

Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK ve Klinik Psikolog Ceyda DEDEOĞLU’nun açılış konuşmacıları olarak katıldığı sempozyumda kriz durumları ile gerekli önlemleri alıp krizlerin uyumlu baş etme yöntemleriyle atlatılmasında farklı yaş dönemleri için farklı müdahale yöntemlerinin geliştirilebilmesi konuları masaya yatırıldı. Sempozyumun kapanış konuşmasını ise “Okulun Vazgeçilmez Bileşeni: Çocuk Koruma” ile Özel İzmir SEV  Ortaokul Müdürü Sedef ÖZYİĞİT ve Müdür Yardımcısı Dilek Ümran ARPACI yaptı.

Sempozyum temasına uygun eş zamanlı atölyelerde alanında uzman kişilerce yapılan sunumlarda sempozyuma katılan rehber ve psikolojik danışmanlar, psikologlar, sosyologlar, yöneticiler, öğretmenler, eğitim- öğretim çalışanları, öğrenci ve veliler çocukluktan yetişkinliğe çeşitli alanlarda karşılaştıkları krizlerle ilgili sorulara cevap bulmaya çalıştı.

Atölye çalışmasında yer alan konuşmacılar:

Dr. Ayşen KÖSE ŞİRİN

Uzm. Klinik Psk. Yasemin MERİÇ KAZDAL

Psk. Dan. Erkan UĞUZALP

Psk. Dr. Asuman GÜNER ÖZTÜRK

Uzm.Psk. Özden ÖZ USLU

Uzm. Psk. Esra BİLİK

Psk. Dr. Feyza BAYRAKTAR

Dr. Engin YILMAZ

Uzm.Psk. Dan. Neylan  ÖZDEMİR

Yrd. Doç. Gonca ZEREN

Nöroloji Uzmanı Bülent MADİ

Uzm. Psikoterapist Refika YAZGAÇ

Uzm. Psk. Özlem KÖLAN YARAŞ,

Uzm.Psk.Dan. ve Psikodramatist Kamuran ÜSTÜAY

Klinik Psikolog ve Psikanalist Dr. Neslihan ZABCI

Uzm. Psk. Arzu KOÇ

Klinik Psk. Bahar GÜNDÜZ ÇAKIR

Kurucusu olan Fenerbahçe Spor Kulübünün spor alanında ülkesine ve insanlarına yaptığı hizmeti, Fenerbahçe Koleji olarak eğitim sektöründe gerçekleştirme hedefinde olan ve 2003 yılından beri Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumlarından biri olan Fenerbahçe Koleji, sempozyum katılımcılarına teşekkür eder.