Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2016 En İyi Öykü Ödülü Öğrencimizin !.

08-11-2016

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2016 En İyi Öykü Ödülü Öğrencimizin !

ÇOCUK EDEBİYATI’NIN NOBEL’İ BU YIL SARI LACİVERT

ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI EN İYİ ÖYKÜ ÖDÜLÜ

Türkiye’nin en saygın yayınevlerinden Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve “çocuk öykülerinin Nobel’i” olarak adlandırılan Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2016 yılı şampiyonu Fenerbahçe Koleji 7.sınıf öğrencisi Naz ÖZDABAKOĞLU!

Erken yaşta kaybettiğimiz duayen çocuk edebiyatı yazarımız Zeynep CEMALİ’ye atfedilen yarışmaya ülkemizin dört bir yanından gelen yüzlerce öykü katılıyor. Her yıl Zeynep CEMALİ’nin kitaplarından birinden seçilen bir cümlenin tema olarak verildiği yarışmada genç yazarları keşfetmek amaçlanıyor. Yarışmada dereceye giren eserler, daha sonra Günışığı Kitaplığı etiketi ile basılıyor ve önemli basın yayın kuruluşlarına dağıtılıyor.  Tüm yayıncıların ve yazarların heyecanla takip ettiği bu prestijli ödül,  bu yıl okulumuza verildi.

“Adalet” temasında yazdığı “YOKUŞ” adlı öyküsü ile birinci olan Naz ÖZDABAKOĞLU, ödülünü Türkçe Öğretmeni Gönül Şerife YILMAZ’la birlikte Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen muhteşem törende aldı. Cemil KAVUKÇU, Karin KARAKAŞLI, Nazlı ERAY, Yusuf ÇOTUKSÖKEN,Müren BEYKAN gibi değerli dil işçilerinin jürisinde yer aldığı yarışmada Mine Soysal,Necati Tosuner,Mario Levi, Sevim AK,Aslı DER, Hacer KILCIOĞLU,Gülsüm CENGİZ’de konuk olarak katıldı.Öğrencimiz, ödülünü Yazar Gülsüm CENGİZ’den aldı.

Edebiyat dünyasına bu prestijli yarışma ile merhaba diyen öğrencimiz Naz ÖZDABAKOĞLU’nu kutluyor ve başarılarının devamını dinliyoruz.